Utredning og oppfølging av hjemmeboende personer med demens: - En oppgave for demensteamene og en arena for ergoterapeuter. 58(1)
Huskelisten er tom
Vis
Lukk
  • Ergoterapeuten
Forfatter
Tittel
  • Utredning og oppfølging av hjemmeboende personer med demens: - En oppgave for demensteamene og en arena for ergoterapeuter. 58(1)
Medansvarlig
Språk
  • Språk:
Emne
Serie
År
  • 2015
Vertsdokument
  • I: Ergoterapeuten, 2015: 1
Noter
  • Som en følge av økende levealder blir det stadig flere personer med demens. I Norge har en gitt ansvaret for utredning og diagnostisering av alle pasientgrupper, også med demens, til kommunehelsetjenesten. Det er fastlegene som har dette ansvaret. Helsedirektoratet anbefaler at kommunene oppretter demensteam som skal bistå fastlegene med utredningen. Etter diagnosen bør demensteamet følge personene med demens og deres pårørende videre, og sikre et godt og riktig tjenestetilbud som tar utgangspunkt i personens gjenværende ressurser og interesser. Demens påvirker evnen til å utføre daglige aktiviteter. Ergoterapeuter, med sin kompetanse på vurdering av funksjon og tilrettelegging av aktivitet, har derfor en viktig rolle i demensteamenes arbeid, både i utredning og oppfølging av personer med demens
Tilgjengelige
  • 1/1
L�nere p� venteliste
  • 0 (0)
Finnes i
  • I: Ergoterapeuten, 2015: 1
*000      ap 
*00136469
*100  $aGausdal, Margit
*245  $aUtredning og oppfølging av hjemmeboende personer med demens$b- En oppgave for demensteamene og en arena for ergoterapeuter$n58(1)
*260  $c2015
*300  $a36-41
*440  $aErgoterapeuten
*520  $aSom en følge av økende levealder blir det stadig flere personer med demens. I Norge har en gitt ansvaret for utredning og diagnostisering av alle pasientgrupper, også med demens, til kommunehelsetjenesten. Det er fastlegene som har dette ansvaret. Helsedirektoratet anbefaler at kommunene oppretter demensteam som skal bistå fastlegene med utredningen. Etter diagnosen bør demensteamet følge personene med demens og deres pårørende videre, og sikre et godt og riktig tjenestetilbud som tar utgangspunkt i personens gjenværende ressurser og interesser. Demens påvirker evnen til å utføre daglige aktiviteter. Ergoterapeuter, med sin kompetanse på vurdering av funksjon og tilrettelegging av aktivitet, har derfor en viktig rolle i demensteamenes arbeid, både i utredning og oppfølging av personer med demens
*650  $aHjemmeboende
*650  $aDemensutredning
*650  $aDemensteam
*650  $aErgoterapi
*650  $aKommunehelsetjenesten
*700  $aMichelet, Mona
*700  $aSkarpengland, Thea
*7730 $g2015: 1$tErgoterapeuten$w36452
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Nasjonalt senter for aldring og helse