Kor, demens og livskvalitet: Kvantitative resultater fra en korttids pilotstudie av et korprosjekt for mennesker med demens.
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Kor, demens og livskvalitet: Kvantitative resultater fra en korttids pilotstudie av et korprosjekt for mennesker med demens.
Medansvarlig
Språk
  • Språk:
Emne
Serie
Serienummer
  • Hefte 2
År
  • 2022
Noter
  • Sammendrag: Tidligere og pågående studier med personer med demens der sang og musikk inngår antar effekt og positive tendenser på symptomer og livskvalitet hos personer med demens. Behovet for dokumentasjon er fortsatt til stede. Denne studien er en pilot og undersøker korsang med personer med demens, gjennomført med tolv deltakere over en periode på åtte uker. Koret studien forsker på er del av en fjernsynsdokumentarproduksjon. Studien har som mål å bekrefte/avkrefte tidligere funn og tendenser knyttet til effekt av korsang på symptomer og livskvalitet for personer med demens. I studien gjennomførte vi standardiserte skjemabaserte målinger på adferdsmessige og psykologiske symptomer på demens, depresjon, apati, livskvalitet og humør. Resultatene viser tendenser som bekrefter tidligere funn, på samtlige målinger. En av målingene, Dementia Mood Picture Test, viser signifikant effekt på bedret humør hos kordeltakerne etter hver korøvelse sammenlignet med målinger gjort før øvelsene. De andre målingene viser ingen negative endringer. I sum er resultatene gode, og det er grunn til å tro at en styrkeberegnet oppfølgingsstudie med intervensjoner gjennomført med flere deltakere over lenger tid, og sammenlignet med en kontrollgruppe, vil kunne påvise signifikant effekt på flere av målingene. En kritikk er at resultatene kanskje vil kunne se annerledes ut når kordeltakelse gjennomføres utenfor rammene av en omfattende fjernsynsproduksjon. Det er også behov for å se om kvalitative data kan utfylle noen av de positive, men likevel begrensede, funnene i studien.
Tilgjengelige
  • 1/1
L�nere p� venteliste
  • 0 (0)
*000      ap
*00141880
*100  $aStensæth, Karette
*245  $aKor, demens og livskvalitet: Kvantitative resultater fra en korttids pilotstudie av et korprosjekt for mennesker med demens.$cKarette Stensæth, Karoline K. Asskildt, Are Brean, Kjersti Johansson, Kristi Stedje og Tone Kvamme.
*260  $c2022
*440  $aMusikkterapi$vHefte 2
*505  $aSammendrag: Tidligere og pågående studier med personer med demens der sang og musikk inngår antar effekt og positive tendenser på symptomer og livskvalitet hos personer med demens. Behovet for dokumentasjon er fortsatt til stede. Denne studien er en pilot og undersøker korsang med personer med demens, gjennomført med tolv deltakere over en periode på åtte uker. Koret studien forsker på er del av en fjernsynsdokumentarproduksjon. Studien har som mål å bekrefte/avkrefte tidligere funn og tendenser knyttet til effekt av korsang på symptomer og livskvalitet for personer med demens. I studien gjennomførte vi standardiserte skjemabaserte målinger på adferdsmessige og psykologiske symptomer på demens, depresjon, apati, livskvalitet og humør. Resultatene viser tendenser som bekrefter tidligere funn, på samtlige målinger. En av målingene, Dementia Mood Picture Test, viser signifikant effekt på bedret humør hos kordeltakerne etter hver korøvelse sammenlignet med målinger gjort før øvelsene. De andre målingene viser ingen negative endringer. I sum er resultatene gode, og det er grunn til å tro at en styrkeberegnet oppfølgingsstudie med intervensjoner gjennomført med flere deltakere over lenger tid, og sammenlignet med en kontrollgruppe, vil kunne påvise signifikant effekt på flere av målingene. En kritikk er at resultatene kanskje vil kunne se annerledes ut når kordeltakelse gjennomføres utenfor rammene av en omfattende fjernsynsproduksjon. Det er også behov for å se om kvalitative data kan utfylle noen av de positive, men likevel begrensede, funnene i studien.
*650  $aMusikk
*650  $aMusikkterapi
*650  $aLivskvalitet
*650  $aDemenskoret
*700  $aAsskildt, Karoline K.
*700  $aBrean, Are
*700  $aJohansson, Kjersti
*700  $aStedje, Kristi
*700  $aKvamme, Tone Sæther
*856  $uhttps://www.musikkterapi.no/nyheter/kor-demens-og-livskvalitet
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Nasjonalt senter for aldring og helse