Arbeid, tilbaktrekning, utstøtning og pensjonering: når mennesker med funksjonshemming trer ut av arbeidslivet
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Arbeid, tilbaktrekning, utstøtning og pensjonering: når mennesker med funksjonshemming trer ut av arbeidslivet
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 362.4 N
Eier
  • NDEMENS
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2002
Noter
  • Å være i arbeid er sentralt for sosial identitet, selvfølelse, samfunnsdeltakelse og aktivitet. Det er i stor grad gjennom yrkesarbeid at vi opplever at evner og ressurser blir tatt i bruk. Gjennom jobben tildeles vi roller og innlemmes i fellesskap. Det er et sentralt polititsk mål at funksjonshemmede mennesker skal kunne delta i arbeidslivet, og at forholdene skal legges til rette slik at dette er mulig. Likelvel er vi i dag langt fra en realisering av denne målsetting. Mennesker med funksjonshemming stilles overfor utfordringer i arbeidslivet når de blir eldre. De kan oppleve slitasje, økt trettbarhet, redusert funksjonsevne og større hindringer for utfoldelse både på jobben, privat og i forhold til det å forflytte seg. I denne rapporten gir cand.polit Magnhild Nicolaisen ved Senter for aldersforskning i Tromsø (SAT) en gjennomgang av målsetninger, lover, regler og foreliggende kunnskap om forhold som er av betydning for aldrende funksjonshemmede mennesker i arbeidslivet. Hun viser både formelle og uformelle hindringer for fortsatt deltakelse i arbeidslivet, med uønsket utstøtning som resultat. Magnhild Nicolaisen peker på konkrete målrettede tiltak for deltakelse og likestilling i arbeidslivet.
ISBN
  • 82-91054-91-6
Tilgjengelige
  • 1/1
L�nere p� venteliste
  • 0 (0)
*000      am
*0016744
*007  
*008050315         no                  nob 
*020  $a82-91054-91-6
*082  $a362.4
*096  $a362.4 N
*10010$aNicolaisen, Magnhild
*24510$aArbeid, tilbaktrekning, utstøtning og pensjonering$bnår mennesker med funksjonshemming trer ut av arbeidslivet$cMagnhild Nicolaisen
*260  $aSem$bNasjonalt kompetansesenter for aldersdemens$c2002
*300  $a80 s.
*520  $aÅ være i arbeid er sentralt for sosial identitet, selvfølelse, samfunnsdeltakelse og aktivitet. Det er i stor grad gjennom yrkesarbeid at vi opplever at evner og ressurser blir tatt i bruk. Gjennom jobben tildeles vi roller og innlemmes i fellesskap. Det er et sentralt polititsk mål at funksjonshemmede mennesker skal kunne delta i arbeidslivet, og at forholdene skal legges til rette slik at dette er mulig. Likelvel er vi i dag langt fra en realisering av denne målsetting. Mennesker med funksjonshemming stilles overfor utfordringer i arbeidslivet når de blir eldre. De kan oppleve slitasje, økt trettbarhet, redusert funksjonsevne og større hindringer for utfoldelse både på jobben, privat og i forhold til det å forflytte seg. I denne rapporten  gir cand.polit Magnhild Nicolaisen ved Senter for aldersforskning i Tromsø (SAT) en gjennomgang av målsetninger, lover, regler og foreliggende kunnskap om forhold som er av betydning for aldrende funksjonshemmede mennesker i arbeidslivet. Hun viser både formelle og uformelle hindringer for fortsatt deltakelse i arbeidslivet, med uønsket utstøtning som resultat. Magnhild Nicolaisen peker på konkrete målrettede tiltak for deltakelse og likestilling i arbeidslivet.
*650 1$aInkluderende arbeidsliv
*650 1$aPersoner med fysiske funksjonshemninger
*650 1$aArbeidsmiljø
*650 1$aLivskvalitet
*850  $aNDEMENS
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex2Tilgjengelig Nasjonalt senter for aldring og helse362.4 N